byt_D

Zadání: rekonstrukce bytu ve „staré“ Porubě

Klientka přišla s přáním nového bydlení pro sebe a své tři děti. Spolupráci jsme začali ještě dříve, než měla vybraný konkrétní byt, a tak jsem měl příležitost podílet se už na výběru nového domova. Nakonec měla klientka tak jasnou představu, že si přinesla nakreslený vlastní „projekt“ se spoustou podrobností. Největším oříškem bylo, jak každému ze čtyř budoucích obyvatel poskytnout alespoň trochu opravdu soukromého prostoru.

bytD_zadani

Kde: Ostrava – Poruba, ul. Urxova
Kdy: 2013

Centrem bytu jsou dva stoly – jeden veřejný v obývacím pokoji, kde se schází návštěvy a širší společnost, druhý soukromý v kuchyni, kde stráví rodina spoustu času.

bytD_vizualizace3_ps

Paní domu měla poměrně velkorysé požadavky na úložné prostory. Ty byly nakonec většinově umístěny do prostorné chodby. Cílem bylo co nejvíce skrýt velké objemy, a tak byly využívány veškeré niky a výklenky.

bytD_vizualizace1_ps

Otázku soukromí jsme řešili poměrně dlouho. Přes několik variant jsme nakonec došli k formě „kajut“, kde se může každý skrýt před svým okolím a být sám se sebou. Tento prvek bohužel zatím nebyl realizován, snad v budoucnu.

bytD_vizualizace8_ps

Celá rekonstrukce proběhla v šibeniční době necelého jednoho měsíce před vánočními svátky.

This slideshow requires JavaScript.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s